Talviku sõnul peetakse kogukat Höövelsoni Jaapanis väga ilusaks meheks, tema hüüdnimi on kuulsa filmistaari järgi "DiCaprio".

Kui kõige kõvema sumotiitli omanikku Yokozunat nähakse Jaapanis pooljumalana, siis suuremad fännid pidasid Talviku väitel Barutot juba varem "mitte päris inimeseks".

Kui sai selgeks, et Baruto tõuseb ozekiks, lendasid Eesti poole Jaapani viie suurema telekanali võttemeeskonnad, et filmida Baruto ema. Talviku sõnul uskus üks korrespondent, et juba sel aastal võiks tulla tagasi Kaido emat filmima, kui Kaido yokozunaks saab.

"Kui välismaalaste osas ollakse muidu suhteliselt tõrjuvad, siis Kaidosse suhtutakse väga hästi. Ta on lihtsalt väga sõbralik ja lõbus tüüp," märkis filmitegija.

Talviku hinnangul on Baruto täna maailmas kõige kuulsam eestlane üldse. "Kuulsam kui Arvo Pärt. Ütleme, et ta on kõige kuulsam eestlane, kellega seostatakse tema kodumaad.

Kaido on avanud ikka tohutult uksi Jaapanisse. Olen rääkinud paari siinse kaupmehega, kes tehnikaäri ajavad. Üks ütles konkreetselt, et kui Kaidol hakkas hästi minema, hakkas ka tema bisness hästi minema. Lätlased ja leedulased unustati ära, aga tema sattus erilise kohtlemise alla."

Talvik heitis ette, et Kaidot kasutatakse Eesti tutvustamiseks liiga vähe ära. "Mul on sel teemal isegi tervaid sõnavahetusi olnud välisministeeriumi ametnikega."