Kätlin Hommik-Mrabte hinnangul on terroriaktil poliitilised põhjused – ja kui kellelgi on seda vaja, siis räägitakse inimesed ära – „ja sellest on kahju.“

Ta imestas, kuidas lasti üks moslem, kellel on suur punn kõhu peal (ehk siis ta on rase) telesse üldse sisse. „Ehk eestlased ei ole veel nii paranoilised,“ avaldas ta lootust. 

Kätlin Hommik-Mrabte rõhutas, et eelarvamusi on erinevaid, ning neid on igal pool. Ta meenutas, et kui ta ei olnud veel moslem ja käis kuskil kõrtsis, siis vaadati, et ta on idaeurooplane, sinisilmne ja blond ja valati temalt küsimata talle klaas viina.

Kuid miks ta üldse moslemiks hakkas? „Oli asju, mida ma ei suutnud aktsepteerida kristlusest, ja tekitasin enda loogika. Häiris näiteks kristluse dogmaatika - Kristus kui Jumala poeg. Otsus hakata moslemiks oli äärmiselt egoistlik otsus,“ ütles ta.

Ta meenutas ka online-intervjuud, kus temalt küsiti, kas moslemid katavad oma juukseid selle pärast, et nad arvavad, et see on suguorgan. „Selle peale annab tulla, peab ikka punnitama,“ naeris ta.
Vahepeal Marokos elanud paar pesitseb nüüd Saaremaal.