Tänavu 15. märtsil toimus Domex Kinnisvara üldkoosolek, kus riiulifirma aktsionäre esindas juhataja Martin Krupp. Krupp esitas volikirja, mille järgi on firma omanikuks Simoon Real Estate Inc. Väidetava ·veitsi firma aadressiks on märgitud postkastinumber P.O. Box CH-8039, Zürich.

Eesti Päevalehe järelepärimisel ·veitsi äriregistrisse selgus, et sellise nimega firmat seal registreeritud pole.

Juristid esindavad mitut firmat. Domexi üldkoosolekul Krupi esitatud volitusel on firma esindajateks märgitud Enzo D. Beretta ja Verena Lüth. Eesti Päevalehe uurimisel selgus, et mõlemad isikud on Šveitsi kodanikest juristid, kes esindavad paljusid maksuvabasid firmasid ning tegelikult on Simoon Real Estate Inc. klassikalises maksuvabade firmade piirkonnas Briti Neitsisaartel registreeritud riiulifirma.

Eesti Päevalehte konsulteerinud firmade müügiga tegelevad asjatundjad tõid Simoon Real Estate Inc. puhul välja mitu tõsist küsitavust. Spetsialistide sõnul ei ole soliidsetele ·veitsi firmadele postkastinumbrid aadressidena tavapärased. Samuti ei kasutata ·veitsis Inc. (inglise keeles Incorporated - toim) tüüpi firma nimesid.

Lisaks sellele on Zürich saksakeelne kanton, kus ükski tõsine kinnisvarafirma ei paneks enesele ingliskeelset nime (real estate – inglise keeles ”kinnisvara” – toim).

Volikiri registreerimisnumbrita. Martin Krupile Simoon Real Estate Inc. poolt antud volikiri on saadetud ka Tallinna äriregistrisse, kuid selle õiguslik pool tekitab mitu küsimust.

18. märtsil kinnitas notar Kai Sepp volikirja ärakirja, mis oli tehtud originaalist. Samas pidas notar vajalikuks lisada: ”Notari poolt on dokumendi esitajale selgitatud õiguslikke riske seoses asjaoluga, et esitatud välisriigis välja antud dokument ei ole legaliseeritud või apostilliga varustatud.”

Volikirjal ei ole märgitud isegi Simoon Real Estate Inc. registreerimisnumbrit, mis on sellistel puhkudel ebatavaline.

Volikirja põhjal on Martin Kruppi volitatud “hääletama Domex Kinnisvara AS aktsionäride üldkoosolekul äriühingu aktsiakapitali tõstmise suhtes kuni kolme miljoni kroonini ning konverteerima 16. märtsil 2001. aastal väljastatud võlakirja alusel saadud rahad äriühingu aktsiakapitaliks”. See tähendab, et firma oli kelleltki laenanud 16. märtsil 2001 kolm miljonit krooni ja saanud selle eest võlakirja.

Samal kuupäeval vormistas advokaat Üllar Talviste Vilja Savisaarele kuulunud eramu ostu-müügilepingu, millega Savisaar müüs oma kinnistu kolme miljoni krooni eest Domex Kinnisvarale.

Vilja Savisaar elab endiselt müüdud majas ning maksab enese kinnitusel uuele omanikule renti.