On märkimisväärne, et vahetult pärast juhtunut teatasid kõik uudistekanalid, et mõjukas allilmategelane ja tema turvamees surid kallaletungi tagajärjel. Paar tundi hiljem teatasid uurimisorganid, et Usojan ja ta saatja jäid siiski ellu. Neid opereeriti ühes Moskva haiglas, mida valvas miilitsa eriüksus.

Kuigi uurimisel on mitu versiooni, miks Usojani tappa üritati, muuhulgas ka võitlus kinnisvaraäri pärast tulevases olümpialinnas Sotšis, on nii meedia kui uurijad vihjanud jätkuvale suurele sõjale Vene allilmas.

Teatavasti sai see alguse möödunud suvel, mil Moskvas haavati surmavalt Vene allilma senist kõige kurikuulsamat ristiisa Vjatšeslav“ Japontšik“ Ivankovi . Eks annab Japontšiku mõjukusest aimu seegi, et tema matustel oli ärasaatjaid sama palju kui mõnel väga tuntud riigitegelasel või armastatud rahvakunstnikul. Maeti ta loomulikult kõige prestiižemale kalmistule, kultuuriheeroste kõrvale.

Ja kuigi Ivankovi mantlipärijaks ehk siis kogu venekeelse maailma kõige mõjukamaks kurjategijaks on nimetatud mitmeid, on operatiivtöötajate hinnangul siiski just „vanake Usojan“ see üks ja ainus.

Niisiis, Vene allilmas, mille haarmed ulatavad liialdamata kõikjale maailmas, on käimas ulatuslik sõda mõjuvõimu üle.

Ivankov ning temaga leeris olev Usojan koos neid toetavate autoriteetidega üheltpoolt, Gruusia päritolu „seadusliku varga“ Tariel “Taro“ Oniani klann, mis koosneb pea asjalikult kaukaasia päritolu kuritegelikest rühmitustes, teiselt poolt.

Otsemaid pärast Ivankovi surma käivitus laiaulatuslik kättemaksuaktsioon, mille käivitas tõenäoliselt Usojan. Meedias kirjutati, et Ivankovi tapmise eest peavad elu kaotama 35 Oniani leeri kuuluvat „seaduslikku varast“.

Pea iga nädal tõi teate, et kusagil Euroopas või Venemaal on tapetud mõni mõjukas kurjategija, Oniani poole tegelane. Oniani ise võeti vene võimude poolt tänavuse aasta alguses vahi alla ning suvel mõistis Moskva kohus inimröövi ja väljapressimise eest süüdi ning saatis kümneks aastaks vangi.

Vanake Hasan, kuigi on sündinud Thbilisis, on rahvuselt kurd. Oma nö kriminaalset karjääri alustas esmalt Lõuna-Venemaal ning NSV Liidu lõunapoolsetes liiduvabariikides. Hiljem ulatus ta mõju Uurali piirkonda. Päris suureks kriminaalseks staariks sai ta aga 1990. aastate esimesel poolel, kui temast sai mõjukas otsustaja kriminaalses Peterburis, seejärel ka Moskvas.