Eile Norras toimunud rünnakutes on praeguste andmete järgi hukkunud 87 inimest, äga paljud on haavatud. Vähemalt Utøya saarel Tööpartei noortelaagris toimunud tulistamises kahtlustab politsei norralast Anders Behring Breiviki (pildil), kuid ametivõimud näevad saarel toimunu ja Oslo pommirünnaku vahel kindlat seost.

Politseiülem Sveinung Sponheim kinnitas pressikonverentsil, et miski ei viita praegu sellele, nagu oleks Breivikil olnud veresaunade läbiviimisel kaasosalisi, kuid uurimine hetkel veel käib.

Norra ajaleht Verdens Gang kirjeldab 1979. aasta 13. veebruaril sündinud Breivikut kui konservatiivi ja natsionalisti. Ta tundis huvi vabamüürluse vastu, isikutest sümpatiseerisid talle Winston Churchill ja Norra II maailmasõja aegne vastupanuvõitluse kangelane Max Manus.

Verdens Gangi andmetel polnud Breivikil varasemaid õigusrikkumisi. Breiviki lapsepõlvesõbra sõnul võis meest veel mõned aastad tagasi pidada paremäärmuslaseks. Teda iseloomustatakse kui suure lugemusega konservatiivi, kes omas tugevaid seisukohti Norra poliitika suhtes. Breivik oli multikulturalismi kriglik vastane. Politsei on avastanud islamivastasel veebiküljel document.no.

Breivik elas varem koos emaga Lääne-Oslos, kuid kolis umbes kuu tagasi Hedmarki maakonda Rena asulasse. 2009. aastal asutas ta firma nimega GeoFrame, mis tegeles köögi- ja juurviljade ning trühvlite kasvatamisega. See tagas talle ligipääsu ka suurele kogusele väetisele, mida võib kasutada lõhkeaine komponendina.

Breivik oli Oslo relvaklubi liige ja tema nimele on registreeritud püstol Glock, üks vintpüss ning üks haavlipüss. Samuti on teada, et mees on arvutimängu World of Warcraft fänn.