Enne teatati kolme mehe tagaotsitavaks kuulutamisest, kes võivad olla terroriaktiga seotud. Operatiivinfo kohaselt aitasid nad pommiplahvatust korraldada ja elasid viimasel ajal pealinna regioonis.

Enesetaputerrorist lasi end Venemaa vilkaima liiklusega lennujaamas õhku kohaliku aja järgi umbes kell 16.30 (Eesti aja järgi kell 15.30) rahvusvaheliste saabuvate lendude tsoonis pagasisaali lähedal. Plahvatuse võimsust hinnatakse võrdseks seitsmele kilole trotüülile. Plahvatuse tagajärjel hukkus 35 inimest, üle 100 inimest sai vigastada (neist 35 on üliraskes seisundis). Vene uudistekanalite teatel oli hukkunuid nii palju, sest terrorist pani pommi plahvatama keset ootavat inimsumma. Algatatud on uurimine terroriakti paragrahvi järgi.

Väidetavalt oli FSB-l infot, et Moskva kandis valmistatakse ette terroriakti – 24. jaanuari öösel otsiti oletatavat enesetaputerroristi Zelenogradis.

Venemaa president Dmitri Medvedev lükkas seoses juhtunuga edasi sõidu Davose majandusfoorumile. Medvedev teatas, et terroriakti korraldajad saadakse kätte ja võetakse vastutusele.

Peaminister Vladimir Putin, kes võib 2012. aastal naasta presidenditoolile, on analüütikute hinnangul oma edu sidunud Põhja-Kaukaasia sõjategevusega. 1999. aasta lõpus alustas ta Tšetšeenia sõda eesmärgiga kukutada mässuliste valitsus. Lühemas perspektiivis saatis teda edu, aidates ta ka presidenditoolile, kuid pärast seda laienesid rahutused Inguššiasse ja Dagestani.

1964. aastal ehitatud Domodedovo lennujaam on Moskva kolmest peamisest lennujaamast suurim ja modernseim. See asub 42 km keskusest kagus ja teenindas mullu üle 22 miljoni inimese. Pommiplahvatuse tõttu oli Moskva lennujaam 20 minutit suletud ning seal rakendatakse kõrgendatud turvameetmeid. Lisaks sellele on erilised turvameetmed võetud tarvitusele transpordisõlmedes üle kogu Venemaa.

Nagu teatavad Vene uudistekanalid, on taksojuhid tõstnud Domodedovo lennujaamas jõhkralt hindu. Nii juhtus ka mullu märtsis, kui pomm plahvatas Moskva metroos. Siis õhkisid end tipptunni ajal kaks Dagestanist pärit naisenesetaputerroristi, surma sai 40 ja vigastada üle 80 inimese.

President Toomas Hendrik Ilves saatis operatiivselt Dmitri Medvedevile seoses Domodedovo lennujaamas toimunud ohvriterohke terrorirünnakuga kaastundekirja.