Khazari saared võtavad enda alla 3000 hektarit, kogu saarestiku maa-ala on aga 24 ruutkilomeetrit: 8 korda 3 kilomeetrit. Saarestiku läbiva avenüü pikkuseks on plaanitud 50 km. Linn peaks valmima 2022-2023 ja selle elanike arv siis küündima miljonini. Esimesed elanikud kolivad sisse järgmisel või ülejärgmisel aastal.

Avesta kontsern tahab peatselt kaasata välisinvestorid. Projekti põhiosa nõuab 60 miljardit dollarit, millest pool tahetakse katta investorite abil ja pool korterite eelmüügist laekuva raha arvelt. Kontsern reklaamib investeeringu tasuvuseks 10-15% aastas. Viimase pooleteise kuuga on müüdud 50 miljoni dollari eest elamispinda.

Khazari saartele ehitatavad hooned on peamiselt 25-60 korrust kõrged ja peavad vastu kuni 9 magnituudilisele maavärinale. Lisaks ehitatakse 150 kooli ja 50 lasteaeda, pargid, haiglad, teatrid, restoranid, kaubanduskeskused jpm. Korterid peaksid katma 8 miljonit ruutmeetrit, kaubandus- ja ärikeskused 4 miljonit ruutmeetrit, hotellid samuti 4 miljonit ruutmeetrit.

Ent projekti pärliks on kavandatud 1 kilomeetri kõrgune (maailma kõrgeim) Azerbadžaani Torn.

Eraldi saartele rajatakse lennuväli, F-1 vormeli ringrada ja ülikool koos kampusega. 

Projektist saab lähemalt aimu pretensioonikalt kodulehelt http://khazarislands.com/ ja Facebooki lehelt.