Tiibeti valitsus eksiilis kinnitab, et meeleavalduste lõplik ohvrite arv jääb 140 lähedale. Hiina aga väidab jätkuvalt, et hukkunute arv ei ole suurem kui 22.
Hiina RV viimaseid pingutusi peetakse selgeks märgiks hirmust, et ebastabiilne olukord Tiibetis ja ka valitsusevastased protestid Darfuris, võivad häirida suviste olümpiamängude toimumist.

Peking on tugevdanud ka interneti järelvalvet, blokeerides ligipääsu välismaistele infokanalitele, mis võiksid lekitada ükskõik millist infot Tiibeti kohta. Rahutuste algusest on muuhulgas kinni pandud ka näiteks Youtube. BBC ja CNNi ülekanded seiskuvad hetkedel, mil teemaks Tiibet.

Nädalavahetusel anti hiina veebilehtedele luba riputada üles teravad, välismeedia suhtes kriitilisi artikleid koos illustreerivate materjalidega, mis näitavad Han hiinlaste (HRV peamine etniline grupp) vastu märatsevaid tiibetlasi. Tavaolukorras on Hiina üliettevaatlik analoogsete uudiste ja arvamuste avaldamise lubamisega.

Riigile kuuluvatel meediaettevõtetel on lubatud teha ülekandeid otse Tiibetist ja suure tiibetlaste populatsiooniga naaberprovintsidest. Välisajakirjanike ligipääs antud piirkondadele on aga keelatud. Suur osa neid, kes rahutuste ajal või pärast seda Tiibetisse pääsesid, sunniti lahkuma.

Vaigistamaks hämmeldunud ajakirjanikke lubas Peking esmaspäevases teadaandes, et umbes 12 väliskorrespondendil võimaldatakse lähiajal sõita Lhasasse valitsuse poolt juhitavale ringsõidule. Samas ei täpsustatud, kas antud ajakirjanikel lubataks ka kohalikke intervjueerida.

Olgugi et Hiina Rahvavabariigi valitsus pole teinud ühtki ametlikku sõnavõttu välismeedia tegevuse kohta, on riigi kontrolli all olevad meediakanalid ning kohalikud netikommentaatorid tegelemas välisajakirjanduse pideva ja põhjaliku kritiseerimisega.