“Rivaldo ja Scolari teenivad klubis rohkem kui ei kusagil mujal,” on üks klubi töötaja ajakirjanikele öelnud. Autodest ja majadest ei maksa siinkohal rääkidagi.

Lisaks väärib märkimist, et Bunyodkoril on tööalane suhe FC Barcelonaga, mis seisneb põhiliselt kuulsa kataloonia klubi mängijate poolt usbekkidele korraldatud meistriklassidest. Muide, kui kunagi käis toona Barcas mänginud Kameruni ründetäht Samuel Eto´o Bunyodkori kutsel sealsetele mängijatele oma oskusi näitamas, kippus maailma press uskuma, et ka temast saab Taškendi klubi mängija. Nii siiski ei läniud, Eto´o on teatavasti Milano Interis. Kuigi hilisemas intervjuus tunnistas ta, et usbekid pakkusid talle aasta eest uskumatut raha - 25 miljonit dollarit.
Klubi Bunyodkor, mis Usbeki keelest ümbertõlgituna tähendab “Loojat”, on väga noor klubi, asutatud 2005. aasta 6. Juunil esialgse nimega “Neftgazmontaj-Quruvchi”(kuidas teile tundub vutiklubi nimi “Neftgazmontaaž – Ehitaja”). Toona oli see asutuse töötajate amatöörklubi.

Alustati 2005. aastal Taškendi oblasti tšempionaadist (mis Usbekistanis tähistab teist liigat), Usbeki kõrgliigas mängitakse 2007. aastast. Kohe esimesel hooajal võideti riigi meistrivõistlustel teine koht(võitja oli varem mainitud kuulus Pahtakor), mängiti karikavõistluste finaali, kus tuli taas Pahtakori paremust tunnistada.

Alates 2008. aasta augustist kannab klubi nime Bunyodkar. Klubi mängijaid kutsutakse hellitavalt “pääsukesteks”. See on aeg, kui “Loojast” sai väga ambitsioonikas profiklubi.

Nii 2008.kui 2009. aastal tulid “pääsukesed” Usbekistani meistriks. Liskas on neil kontol Aasia jalgpalliklubide meistrite liiga poolfinalisti koht.

Kui küsida, kust ikkagi pärineb klubi raha, et palgata miljonide eest tuntud mängijaid, siis vastuse leiab klubi sponsorite listist, kust leiab Usbekistani nafta- ja gaasiettevõtte Zeromax Group, mida juhib riigi presidendi tütar.
Teisalt on jalgpall tennise, poksi ja sünkroonujumise! kõrval riiklikult eelisarendatavte spordialade hulgas. See tähendab jalgpalli suunati märkimisväärsed riiklikud vahendid. Näiteks ehitati Taškenti uhiuus jalgpallikeskus seitsme harjutusväljaku ja 35 000 pealtvaatajat mahutava peaareeniga. Kogu keskuse maksumuseks kujunes 150 miljonit dollarit.
On iseloomulik ja veider, et kuigi klubil on ametlik president Isok Akbarov, pole ta tegelik peremees. Peremees, on keegi, kelle nime ei ütle välja klubis keegi, kuigi teatakse hästi. Teda kutustaksegi lihtsalt Peremeheks(siinkohal maksab ehk taas mõelda sellele, kes on peamise sponsorfirma juht). Kusjuures ka koostöö Barcelonaga ja üldine Kataloonia klubi lembus on põhjendatud paljuski sellest, et tegu on Peremehe lemmikklubiga.

Bunyodkor tegeleb oma tublisti oma fännidega. Igal kodumängul toimub näiteks loterii. Võita võib nii teekoannu kui ka auto, mille Peremees loomulikult enda taskust kinni maksab. Peremehe lahkusest liiguvad linnapeal legendid. Autosid kinkivat ta sageli.

Aga mänguga polevat Peremees kunagi rahul – ta tahab näha Barcelona tasemel mängu.