Eesti Ekspress on kaks aastat püüdnud leida vastust küsimusele – kes aitaks Andrus Värnikut? Värnik ei ole kunagi teinud saladust, et maailmameistri tiitel ja kehv tervis kuuluvad kokku. See on tähendanud alatist eneseületamist ja võitlust. Nii iseenda kui väliste deemonitega.

Kuid on suur vahe, kas sa oled tipus või ei. Kui Värnik oli tegevsportlane, sai ta parimat ravi. Nüüd, mil ta kõigest suurest kõrvale on jäänud, on ta üksi. Nii oma raviga kui rahaliselt. Värnikul pole isegi arsti, kes teda raviks.

Andrus Värnik mõtles nädala, mida ja kas vastata küsimustele tema elu kohta. Ta siiski vastas. Sest sisimas ta siiski tunneb, et see „87 meetrit oda istub ta sees“ ja see tuleb lihtsalt ära visata.

Aga kes aitaks teda nendes heitlustes?

Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi ütleb, et abistada saab siis, kui inimene on valmis abi vastu võtma, abi peale suruda ei saa.

„Alaliidu uks on talle pärani, kindlasti aitavad lähedased ja sõbrad, kes talle tõesti head soovivad. Tippspordist ongi raske lahkuda, eriti, kui olla absoluutses tipus.“

Andrus Värnik ise ütleb, et tema süda kuulub odale. Kas see tähendab, et ta näeks end pigem treenerina kui kuskil ehitusmehena?

Loe täispikka artiklit Eesti Ekspressi tasulisest versioonist