Need mehed on Rain Allikvee (pildil), Jaanus Lang, Margus Laak ja Kristjan Võrk. Üks graafiline disainer, teised 10aastase staažiga programmeerijad. Mehed ütlevad, et töö on nende jaoks ühtlasi ka hobi – mis saaks parem variant olla?

Teistest pisikestest IT firmadest näib Artify’t eristavat süstemaatiline töö efektiivsuse ja tootlikkuse tõstmise nimel. Iga päev küsitakse endilt, mis on tehtud, millega tegeletakse ning mis tööd takistab. Fookus on pandud keerukamatele projektidele, mille käigus saab ise areneda.

Üks Artify projektidest, kus tegijatel ka ärihuvid, on Traindom – äsja avatud keskkond, mille idee autor on Peep Laja ja mis võimaldab igaühel oma koolitusprogramm luua ja sellega raha teenida.

Allikvee sõnul teeb Artify hetkel veel ka uut veebiteenuste keskkonda ühele reisifirmale, kaalub Suurbritannia tellija pakkumist suure meediakeskkonna ehitamiseks ning teisele kliendile strateegiamängu loomist.

„Pool aastat tagasi me veel ei teadnud, mis meist saab,“ räägib Allikvee. „Aga tänaseks oleme end vabaks töötanud. Meil siin inimesi ei motiveeri mitte lihtsalt raha, vaid nad on ka hingega asja kallal.“

Huvi olevat Artify vastu näidatud nii Eestist, Soomest, Suurbritanniast kui ka USAst Silicon Valleyst. „Sisuliselt peame mõne nädala jooksul ära otsustama,millega järgmised kolm aastat tegeleme!“ ütleb Allikvee.

Lugu on pärit Toivo Tänavsuu tehnoloogiablogist tigerprices.com