Asunikule sai saatuslikuks buumi järsk lõpp. Peamiselt vanades Kalamaja ja Kadrioru puithoonetes "arhitektuuri- ja keskkonnateadlikele klientidele" kokku 73 korterit taastanud ja müünud Kross arvas paar aastat tagasi, et kinnisvarabuum jätkub. Firma kaasas Sampo Pangast (praegune Danske Bank) ja mujaltki kümneid miljoneid kroone. Kuid 2007. aastast ostjad kadusid ning korterid jäid kätte.

Viimase kahe aasta 14 miljoni kroonine kahjum sõi isukalt ära Asuniku omakapitali. Tänavu veebruaris lõpetas kohus ettevõtte piinad pankroti välja kuulutamisega Kross leiab, et kuna Asunik arendas korralikke miljööväärtuslikke elamispindu suure vastutustundega, olid ettevõtte riskid isegi väiksemad kui "kipsplaadimeestel". Kuid sellist kukkumist kinnisvaraturul ta ette ei näinud.

Krossi firma vara küündis 8 miljoni kroonini, kohustused aga 20 miljonini. Tasumata oli 2 miljoni eest riigimakse ning 11miljoniline pangavõlg. Kohustuste koorem olnuks suuremgi, kui pankrotihaldur Oliver Ennok poleks lubanud Asunikul müüa 20 renoveerimata korterit Malmi tänaval 12 miljoni krooniga. Nende omanikuks sai Krossi osalusega osaühing Malmi Kolm.

Sajandivahetusel, kui Tallinna kinnisvaraturg oli veel lapsekingades, tegutses Kross suurejoonelisemalt. Toonane uhkeim plaan nägi ette investeerida koos Iisraeli partneriga Kadriorgu 400 miljonit krooni. Kentmanni 15 majja, kuhu soetas kalli korteri teiste hulgas toonane korvpalliproff Martin ­Müürsepp, paigutati 25 miljonit.

Arendaja Kross ütleb nüüd, et ei välista võimaliku uue kinnisvarabuumi ajal tulevikus taas majade ja korteritega äri tegemist. Seniks läheb aur peamistele kirgedele fotograafiale ja filmitootmisele. Mehe tuntuimad projektid on "Nimed marmortahvlil" ja "Georg".