Peo käigus, kui kell oli umbes 1.30, tegi hilisem kannatanu Margo teises laudkonnas istunud meestele märkuse seoses nende riietusega. Tekkinud sõnavahetust mindi klaarima tänavale. Seal tungisid varem karistamata Kristian (33) ja Rando (24), kustunud karistusega Ailo (32) ning seitse korda kriminaalkorras karistatud Janek (32) oponendile kallale. Löökidest näkku ja kõhtu kukkus kannatanu maha, seejärel jätkati tema peksmist vastu pead, nägu ja keha käte ja jalgadega, aga ka piklike piitsa- ja nuiataoliste esemetega. Üks neljast ründajast torkas Margot ka noaga kaenla alla. Peksmine kestis seni, kuni kõrvalised isikud sellesse sekkusid. Kannatanu viidi haiglasse.

Kohalekutsutud politsei sündmuskohalt põgenenud vägivallatsejaid esialgu ei leidnud, kuid juba samal ööl peeti mehed, kes tänu seljas olevatele mundritele olid kergesti tuvastatavad, siiski kinni. Kõik neli arreteeriti ja neljast kaks võeti vahi alla.

Kristian ja Rando olid kinnipidamiskohas kaks päeva, Ailo ligi kaks kuud ning verise löömingu ajal tingimisi vabaduses viibinud Janek üheksa kuud.

Septembri lõpus mõistis kohus nelikule karistused: Kristianile kolm aastat vangistust tingimisi kolme ja poole aastase katseajaga; Janekile 1460 tundi üldkasulikku tööd; Ailole rahaline karistus 2550 eurot ja Randole rahaline karistus 672 eurot. Nelikult mõisteti kannatanu kasuks välja mittevaralise kahju hüvituseks 2800 eurot. Otsus ei ole veel jõustunud.

Kinnipidamise hetkest kuni kohtuotsuse kuulutamiseni politseis hoiul olnud relva-SSi vormid anti süüdimõistetutele tagasi.