Kaastundeavalduste, järelehüüete ja piltilusa ning sädeleva tüdruku tapmise üle hämmingut väljendavate sissekannete masendav rivi Ilona “isiklikel lehekülgedel” venekeelsetes suhtlusportaalides aga aina kasvas. Märtsi lõpus pidas politsei kinni kahtlusaluse – kelleks on... tapetud Ilona vend Eduard (19). See ongi ainus fakt, mida Põhja ringkonnaprokuratuuri “mõrvaprokurör” Ainar Koik praegu kinnitab. Tõenäoliselt viitab prokuratuuri vaikimine sellele, et tõendeid napib ehk kahtlusalune ei ole tegu omaks võtnud ning vastust pole leidnud ekspertiisid, mis seostaksid kahtlusaluse täiesti kindlalt tapmisega.

Mitmed (enda sõnul) Ilonat hästi tundnud netikommentaatorid väitsid juba 17. detsembril, kui prokuratuur juhtunu kohta lakoonilise pressiteate avaldas, et tapmisega võib olla seotud Ilona vend. End Ilona klassikaaslasteks või tuttavateks nimetanud kommentaatorid spekuleerisid, et tüdruk tapeti noaga ning tragöödiani viisid Ilona ja Eduardi vahelised, viimasel ajal iseäranis teravad suhted.

Suhete halvenemise põhjuseks võib pidada asjaolu, et õde oli venna peale politseile kaevanud ning praegu ootabki varem karistamata Eduard kohut süüdistatuna õe kallal vägivallatsemises, ähvardamises ning õelt mobiiltelefoni röövimises. Nende kuritegude kohta tegi Ilona mullu kevadel politseile kaks kuriteoteadet, kinnitas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Maria-Elisa Tuulik.