Saime täna teada, et Eestis olevat peale Tallinna veel üks linn – Tartu. Mingisugune Tartu ülikool kutsus suursaadikut loengut pidama. Ametlik kutse. Meilt ei läinud muidugi keegi, vihjasime võimalikule terroriohule. Kuid saadud andmete põhjal palume rakendada luuresatelliite ja välja uurida, kas jutud Tartust vastavad tõele.

Nr 212: Oravsõdurid

Eesti on palgasõjaväele üleminekuks valmis! Peaminister Ansip kutsus meid täna täiesti salajasele demonstratsioonile. Sõitsime ühte majja, kus ta näitas meile Eesti tulevast palgasõjaväge – oravaid.

Oravad olid taibukad, hästi välja õpetatud ja tigedad, s.t püüdsid meid läbi kuulikindla klaasi pisikestest püstolitest maha lasta. Meie küsimusele, kuidas õnnestus oravaid nii hästi dresseerida, vastas Ansip, et igale oravale on siiratud osa mõne sellise reformierakondlase ajust, kes seda nagunii ei kasuta. Nimetati Rahumägi, Antropovit, Ojulandi. Kas ka Ansip ise on mõnele oravale osa oma ajust loovutanud, ei saanud me diplomaatilisest viisakusest küsida.

Nr 250: Evelin on robot!

Täna lõhkes tõeline pomm – Eesti esimene leedi on robot! Nägime ühest kohalikust telekanalist oma silmaga (salvestis saabub Washingtoni järgmise diplomaatilise posti seas), et Evelin Ilvesel on rattad all.

Nende rataste abil suudab ta väga kiiresti ja osavalt liikuda. Tundub, et tavaolukorras saab ta rattad kuidagi sisse tõmmata, kuna kogu aeg tal neid pole. Ja vaesed eestlased ei kahtlusta midagi! Nägime samast saatest, kuidas inimesed pr Ilvesele plaksutasid ja lilli kinkisid.

Palume Riigidepartemangul uurida: Kas Eesti on USA teadmata vedanud riiki kõrgtehnoloogilisi roboteid? Kas president pole äkki samuti robot (palume saata ka tema toimiku koopia).

Nr 347: Baltikumi kaitseplaan

Teatame diplomaatilisest intsidendist. Üks saatkonda kaitsvaid merejalaväelasi (koodnimi John Smith) läks vabal ajal ööklubisse Hollywood (irooniline, kas pole?!) ja sai seal peksa. Kusjuures Smith on 2,5 m pikk ja 300 kilo raske!

Uurisime, kas tegemist oli vene eriväelastega, kuid John vandus, et olid tavalised Eesti pätid.

NATO vajab kiirkorras uut Baltikumi kaitseplaani. Jutt ei käi enam sellest, kuidas kaitsta Eestit Venemaa eest, vaid kuidas kaitsta NATOt Eesti eest.

Nr 411 Kuulame pealt

Küberkaitse projekti raames seadis Eesti Kaitseväe IT-üksus (inimesed, mitte oravad!) täna ümber saatkonnast välja viivaid infoliine. Lasime oma tehnikaspetsidel pärast asja üle vaadata, et ega ole paigaldatud pealtkuulamisseadmeid. Ja kujutage ette – oligi!

Aga mitte meie pealtkuulamiseks, vaid selleks, et meie saaksime presidendilossi, peaministri residentsi ja teisi riigiasutusi pealt kuulata. Eestlased on ikka külalislahke rahvas!

Nr 413 No sex!

Jätkame pealtkuulamist. See on lausa kohutav! Ei mingeid seksijutte! Keegi ei kiitle teiste ees, kuidas ta eile vastuvõturuumis sekretäri põrutas! Mehed ei vaidle isegi selle üle, kellel pikem on. Mida küll Bill Clinton selle peale ütleks?!

Jutt käib vaid mingist maadevahetusest, riigihangetega sahkerdamisest, altkäemaksu saamisest või andmisest, raha kõrvale toimetamisest... Ära võib igavusest surra!

Tundub, et Eesti riigil polegi saladusi. Muide, välisministeeriumi slängis öeldakse ameeriklaste kohta “peremehed” või “omanikud”. Kõlab hästi, mis?