eSoome kavatseb eEestit rünnata öösel vastu teisipäeva kell 00:00 koostöös oma pikaajaliste liitlaste eUSA ja eHispaaniaga. eEesti asepresident Sir_Tonise sõnul nägid aga eEesti Kaitseväe strateegid selle plaani läbi..

„eEesti hakkab nüüd tegema koostööd virtuaalse maailma ühte tugevamat sõjaväge omava riigi, eUngari ja eVenemaaga. Lisaks on eEestiga seotud juba Suurbritannia ja Saksamaa, kes on soomlaste rünnaku korral koheselt Eestis kaitses," ütles eEesti asepresident.

Tegu on juba vana vaenuga - eEesti ja eSoome on kolm korda juba sõjas olnud. Korra vallutas eSoome eLäti ning eEesti osales eLäti kaitsmisel ning tagastamisel. Siis toimus kaks kättemaksurünnakut eLätist eSoome, kus eEesti oli vahendaja rollis - eLäti sõjavägi marssis läbi eEesti, et eSoome jõuda. „Nüüd siis on soomlased eestlaste „kiirteede" peale pahased ning soovivad kätte maksta," selgitas Sir_Tonis.

Eestlased valmistuvad sõjaks ka nii, et tekitavad diversiooniaktina segadust eSoome meedias.

eRepubliku keskkonnas
, mis on nii paljude üheaegsete mängijatega interneti strateegijamäng kui ka sotsiaalne võrgustik, käis täna oma virtuaalelu elamas 372 662 inimest. Kõige rohkem e-kodanikke on Poolal (64501), järgnevad Serbia (32065), Hispaania (30877), USA (24036), Ungari (23878) ja Venemaa (19001). Mängus saavad kodanikud töötada, sõdida, asutada parteisid, saada valituks parlamenti või presidendiks, asutada ajalehti ja ettevõtted ning palju muud. eEesti riik eksisteerib juba peaaegu 10 kuud, maailm kui tervik aga üle kahe aasta.