Nii nagu Eestis võib kohtuda üha enam Aasiast pärit inimestega, on samuti ka eestlastega Hiinas – erinevalt mõne aasta tagusest olukorrast ei ole neid enam võimalik kahe käe sõrmedel kokku lugeda. On niisama reisijaid – Hiina kui soodne ja tegelikult ka üsna turvaline sihtkoht meelitab seljakotirändureid üha pikemateks matkadeks; on tudengeid – ainuüksi sel õppeaastal läheb Tallinna Ülikoolist Hiina õppima ligi kümme üliõpilast; on neid, kes sellel lõputuna näival (töö)turul karjääri üles ehitavad või hoopis vabatahtlikuna end proovile panevad.

Erinevalt paljudest teistest sihtkohtadest ei ole Hiinas keelt oskamata põhimõtteliselt võimalik pikemalt viibida – inglise keele õpe rahuldaval tasemel on kättesaadav vaid sealsetes suurlinnades ja vanem põlvkond väljaspool akadeemilisi asutusi või välisidemetega firmasid võõrkeeli ei räägi.

Ühise “keele” leidmine hiina keelt emakeelena kõnelejatega ei ole alati kerge. Nagu ei ole lihtne õppida ka märke, milles pole esmapilgul mingit loogikat. Tallinna Ülikooli Konfutsiuse Instituudis saab erinevatel tasemetel hiina keelt õppida nii hommikustel ja õhtustel keelekursustel kui ka suve- ja talvekooli intensiivkursustel.