"Helistan talle kord kuus, helistasin ka eelmisel nädalal ja me rääkisime. Tal on väga suur pere," rääkis Pilder Town Talkile.

Fred, sünninimega Rudolf, ja Leeni sündisid 1932. aasta 25. jaanuaril Läänemaal. Üksikema Juuli, kellel juba varasemast kaks tütart, andis kaksikud lastekodusse. Aasta hiljem lapsendas Rudolfi perekond Pilder, kes elas Nõmmel Metsa tänaval. 1934. aastal lapsendatakse ka Leeni perekond Kotkase poolt.

1941. aastal emigreerus perekond Pilder välismaale Ameerika Ühendriikidesse.

Leeni sai oma venna välismaale sattumisest teada paarkümmend aastat hiljem oma tädilt..

Kuuekümnendatel hakkas Leeni mehe Kanadas elav koolivend Heino Kannel vaikselt Leeni kaksikvenna Rudolfi kohta teateid otsima. Ta leiab Rudolfi kasuvanemate kontakti, kirjutab neile kirja.

Ja 13. mail 1960 kirjutab Rudolfi kasuema talle vastu ning teatab, et Eestis elava Leeniga nad mingeid kontakte ei soovi.

Eelmisel aastal sõitis Heino Kannel jälle lapsepõlvemaile Nõrava külla ja käib Oru kooli 370. sünnipäeval. Kooli mälestuskivi avamise juures sai Heino Kannel kokku Leeniga ja rääkis talle Leeni kaksikvennast Rudolfist.

Heino sõitis tagasi Kanadasse ja saatis väliseesti ajalehte Vaba Eesti Sõna kuulutuse: "Sugulane Eestis otsib Rudolf Pilderit ja palub teatada Kanadasse Heino Kannelile."

Kuulutuses pole sõnagi, et Rudolfit otsib kaksikõde Eestist. Selle põneva uudise teatavaks tegemise jätab ta Leenile endale.

Kuigi Rudolf Pilder ise eestikeelseid ajalehti ei loe, saab ta kuultusest teada sõprade-tuttavate kaudu. Pilder kirjutas ka vastuse Kannelile ja sai nii teada oma Eestis elavast kaksikõest.