Kohus määras neile kaks ja pool aastat vanglakaristust ning 130 000 Rootsi krooni suuruse kahjutasu Annale.

Eestlanna Evelin, kes elas koos iraanlase Hamidiga kahetoalises korteris Stockholmi äärelinnas Hökarängenis, võttis Anna oma korterisse elama. Anna tegi tööd sealsamas abielupaari magamistoas.

Klientidest puudust polnud, järjekord oli ukse taga, kümme meest päevas, nii päeval kui öösel. Anna oli korteris luku taga, poes süüa käis ostmas Evelin. Anna teenitud rahast sai ta ise neljandiku.

2000. aastal tuli viieteistaastane Eesti väikelinnast pärit koolitüdruk Anna koolist ära, et raha teenida. Tal oli kuus õde-venda, isa-ema raha kulus viina peale. Tema vanem õde Olga jutustas Annale, et tema teenib Rootsis raha sellega, et ajab vanemas eas mees­klientidega juttu. Ei midagi enamat, ei mingit seksi... või ainult siis, kui ta ise seda soovib ja kui talle mõni klient südamelähedane on, kinnitas Olga.

Sissejuhatus uude ametisse algas Tallinnast. Olga helistas oma "sõbrale" ­Ainile, kes viis tüdrukud džiibiga kuhugi korterisse. Seal kostitas ta tüdrukuid alkoholiga ja pakkus amfetamiini. Sellest õhtust mäletab Anna vaid, et jäi väga purju ja läks magama.

Öösel sisenes tuppa Ain, kes ta vägistas. Kuna Anna oli alaealine, tema vanematel aga ei olnud aga Eesti kodakondsust, siis oli Rootsi sõiduks vaja viisat ja selleks lapsevanema allkirja. Ain ja Anna sõitsid tüdruku kodulinna. Purjus ema andis allkirja pudeli viina eest.

Oma esimest klienti 2000. aastal mäletab Anna hästi. See oli vana ja paks mees. Saades aru, et tegemist on algajaga, oli ta sõbralik ja õpetas Annale, kuidas kasutada kondoomi. Ainuüksi esimese päeva jooksul teenindas Anna viisteist meest.

Soovides lahkuda Rootsist, polnud tal Eestis mujale tööle minna kui ühte Tallinna bordelli. Seal teenis tüdruk sada krooni kliendi pealt, ülejäänud raha võttis Ain endale. Päevas oli Annal neli-viis klienti. Varsti eksportis Ain ta uuesti Rootsi, kus kupeldajad hakkasid teda "karistuseks" saatma kõige ebameeldivamate klientide juurde. Juhtus, et teda pruukisid jõhkral viisil kaks meest korraga, mõni klient oli kokaiiniuimas ja sattus pimedasse raevu.

Anna tutvus oopiumiärika ­Armaniga, kes ostis ta 20 000 rootsi krooni eest Ainilt välja. Anna kolis elama Armani poja juurde. 2006. aasta märtsis pöördus ta politseisse. Politsei korraldas haarangu Evelini ja Hamidi korterisse 2007. aasta novembris. Kohtus väitsid Evelin ja Hamid, et eesti tüdrukud elasid nende juures koduabiliste ja lapsehoidjatena.

Anna, kelle õiget nime kohtuotsuses julgeoleku kaalutlustel ei nimetata, on tänaseks vabanenud narkosõltuvusest ja üritab alustada uut elu, kirjutab ajaleht Mitt i Söderort. Ain, keda tunnistajad nimetavad "Eesti maffiabossiks", on vabaduses, kuna tema vastu süüdistuse algatamiseks ei olnud Rootsi prokuröril piisavalt tõestusmaterjali.

Rootslased karistavad ostjat

* Rootsi kuulutas seksuaalteenuste ostmise kriminaalkuriteoks 1. jaanuaril 1999. aastal.
* Karistatavad on ka kupeldamine, bordellipidamine ja prostitutsioonile kallutamine.
* Seevastu seksi müümine on legaalne, alates 1982. aastast vaadeldakse prostitutsiooni äritegevusena ja seksiga teenitud tulu kuulub maksustamisele.