Savisaare sõnul on rahandusministeeriumi poolt Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) lepingute kaudu võetud kohustused jäetud eelarves arvesse võtmata ja kajastamata.

„Euroopa riikide statistikakeskus Eurostat on meie andmetel antud küsimuse üles tõstnud ning märtsis tulevad Eestisse selle kontrollid, et teha omapoolsed järeldused eksimustest Euroopa raamatupidamise mudeli ning Eurostati tavade vastu," märkis Savisaar. „Kui arvestada RKASi poolt võetud kohustused eelarvesse, siis viib see riigieelarve tasakaalust välja, mis ei vasta peaministri antud lubadusele ja koalitsioonileppele, et riigieelarve on tasakaalus."

Täna esitas Riigikogu Keskerakonna fraktsioon peaministrile 2008.a. eelarve kohta asjakohase arupärimise.

Muuhulgas küsitakse arupärimises, et kas vastab tõele, et peaminister Andrus Ansip tunneb isiklikku vastutust 2008 aasta eelarve koostamisel ja Riigikogule üleandmisel tehtud võltsingute eest ning kavatseb seetõttu tagasi astuda?

Samuti tahavad arupärijad teada, millal astuvad tagasi RKAS-i nõukogu juhid Taavi Rõivas, Keit Pentus ja Kalev Kukk, kes valitsuskoalitsiooni liikmetena otseselt vastutavad võltsitud eelarveseaduse projekti esitamise eest Riigikogule?

Arupärijaid huvitab, et milliste objektide arvelt nüüd püütakse eelarvet kokku tõmmata ja tagantjärgi tasakaalu viia?

„Kas vastab tõele, et seda tehakse eeskätt politseiasutuste, kinnipidamiskohtade, sisekaitseakadeemia ja koolide renoveerimise projekti arvelt?," küsitakse arupärimises.