Artiklis on märgitud, et nimekiri "ei sisalda Eesti kultuuri vastu toime pandud kuritegusid, mis ei kuulu mitte kultuuri-, vaid inimsusevastaste tegude liiki", millest ühe näitena on nimetatud "Rein Veidemanni artiklid".

Rein Veidemann kaebas Pressinõukogule, et leht on tekitanud talle põhjendamata kannatusi, sest artiklis ei ole esitatud vähimatki põhjendust, miks tema nimi on seostatud inimsusevastaste kuritegudega ja tema ajakirjanduslik looming on lülitatud inimsusevastaste tegude hulka. Kaebaja ei ole rahul, et temaga ei võetud ühendust, kuigi tegu on konflikti sisaldava materjaliga. Lisaks peab Rein Veidemann tema kohta esitatut pahatahtlikuks, moonutavaks ja eksitavaks infoks.

Priit Pulleritsu kohta on artiklis üks rida: "Priit Pullerits (1965)".

Priit Pullerits kaebas samuti Pressinõukogule, et leht on tekitanud talle põhjendamata kannatusi, kuna pole esitatud vähimatki põhjendust, miks tema nimi on pandud sellesse nimekirja ning seetõttu pole tal ka ennast võimalik kaitsta. Priit Pullerits leiab, et tegu on ebatäpse ja eksitava infoga, sest inimene ei saa olla tegu ega sigadus. Kaebaja ei ole rahul, et temaga ei võetud ühendust, kuigi tegu on konflikti sisaldava materjaliga.

Eesti Ekspress selgitas Pressinõukogule, et mõlema mehe puhul on tegu avaliku elu tegelasega, kelle tegevuse üle on ajakirjanduse suurem tähelepanu ja kriitika õigustatud. Toimetuse kinnitusel ei ole artikli puhul tegu faktilist laadi infoga, vaid satiirilises võtmes kirjutatud arvamuslooga. Ekspress leiab, et avaliku elu tegelane peab suutma taluda tema kohta avaldatud arvamust isegi juhul, kui tegemist on iroonilise, satiirilise või üldse negatiivse arvamusega. Ekspress lisas, et kuna tegu pole konfliktsituatsiooni kajastamisega, on alusetu kaebaja süüdistus, et teda ära ei kuulatud.

Pressinõukogu leidis, et ajakirjanduseetika koodeksist lähtuvalt ei ole tegu konfliktse materjaliga ning loo žanr välistab osapoolte kommetaarid ja vastulause. Pressinõukogu meelest on avaldatu puhul tegemist satiirilises võtmes esitatud hinnangute kogumiga või edetabeliga ning maitseküsimusega.