Läbi presidendi kantselei andis Evelin Ilves saate tegijatele nõusoleku saatesse tulla. Nii kõlasidki kell 17.40 ja 18.30 „Ringvaate" eelreklaamid, kus Anu Välba kuulutas: „Täna avab Evelin Ilves taaraautomaadi, homme Rulluisu-hooaja, ülehomme on uued lindilõikamised. Kas tema ülesanne ongi olla erinevate ürituste patroon, saame küsida Evelin Ilveselt endalt."

Selline reklaamklipp solvas aga Evelini hingepõhjani ning ta otsustas saatesse mitte minna. Täpselt pool tundi enne Ringvaate eetrisseminekut teavitas presidendi kantselei Evelini ümbermõtlemisest ka saatetegijaid.

Evelin Ilvese pressiesindaja Piret Pert põhjendas täna hommikul Evelini otsust saatesse mitte minna, sest „plaanid muutusid." Ometi oli Evelin Ilves täpselt saate ajal Solarise keskuse Apollo raamatupoes ehk vaid mõned meetrid „Ringvaate" saateboksist. Kui saate administraator läks temalt üle küsima, et kas Evelin Ilves siiski sooviks saatesse tulla, ütles Evelin Ilves selge „ei."

Piret Perdi sõnul ei olnud saadet reklaamiv lõik kooskõlas sellega, milles lepiti kokku intervjuu. "Meil oli selge kokkulepe "Ringvaate" tegijatega, et Evelin Ilves annab intervjuu heategevusprojekti "Aitan lapsi" teemal," ütles Pert, lisades, et "Ringvaate" tegijatega on nüüdseks arusaamatus läbi räägitud.

Saate vastutav toimetaja Marii Karell ütles, et nad olid Ilvese meelemuutuse tõttu kurvad. Otsesaatena on „Ringvaade" aga ootamatusteks alati valmis ja nii läkski Evelin Ilvese intervjuu ajal eetrisse varem valmistehtud videolugu.