Majandusminister Juhan Parts kaotab oma uhkeima valduse: riik viib tõenäoliselt aastaks 2014 Eesti Energia rahandusministri alluvusse. Elektrituru seaduse uus versioon nõuab, et põhivõrguettevõtjat (Elering) ja elektritootjat (Eesti Energia) ei tohi kontrollida sama minister. Majandusministrile peaks jääma Elering, mis on riigi energiapoliitika kujundamisel olulisem ettevõte kui Eesti Energia — seda enam, et Parts tahtis osa Eesti Energiast börsi kaudu maha müüa.

Poliitikaringkondades tekitas elevust Reformierakonnale lähedane säutsuja Vaikne Don, kelle väitel võib Eesti Energia peadirektor Sandor Liive konkureerida IRLi esimeheks.

Balti jaama bussipargi kõrval on aastaid seisnud üks ekstravagantne tondiloss, mis kunagi kuulus viinakunn Igor Savenkovile. Selle maja uued omanikud on Araabia päritolu ärimehed, kes vahendavad Soomest puitu Põhja-Aafrikasse.

Reformierakond keeldub reformidest! Parteil olevat kindel plaan väikevaldade juhid erakonnastada, lubades “vastutasuks” haldusreformi edasilükkamist määramata ajaks. Möödunud nädalal teatas Reformierakond kolme vallavanema parteiga liitumisest. Nüüd kontrollitakse kokku 83 omavalitsust.

Gambias surnud tõlkija ja arabisti Kattri Ezzoubi ema ei saavat tütre surnukeha Aafrikast kätte ning on palunud rahalist abi Ezzoubi sõpradelt. Et naisel polnud reisikindlustust, võib tema Eestisse toomine maksta kuni 6000 eurot.