Rootsi ärimehe Tomas Gröndahli mõrvas kahtlustatakse 31-aastast Arkadi Mkrtšjani, kes on Gröndahli lese õemees . Mõrvale kaasaitamises kahtlustatavana vahistati Zinaida Tšernuhhina  ja ärimehe lese õde,  21-aastane Valentina Kotšneva-Mkrtšjan. Kahtlustatuna mõrvale kaasaaitamises peeti Rootsi Kuningriigis eile kinni Ksenia Kotšneva-Gröndahl ehk siis Gröndahli abikaasa.

Kehtivaid kriminaalkaristusi isikutel ei ole.

 Uurimisrühma eesmärk oli tuvastada 27.04.2009 Rootsis, Brandbos toimepandud ärimehe mõrvaga seotud isikud.

Menetlust juhtiva prokuröri Lavly Lepa sõnul oli mõrva motiiviks varaline kasu - summa, millele mõrvarid jahti pidasid, ületas 100 miljonit krooni.

Gröndahl tapeti 27. aprillil oma ema kodu lähedal Fagerstras. Kütuseäriga tegelenud miljonär mõrvati lasuga kaela. Tunnistajate sõnul üritas Gröndahl oma mõrvari eest tulutult põgeneda. Kurjategija ise pages toona Gröndahli firmale kuulunud Volkswagen Passatiga sündmuskohalt. Auto leidis politsei mõni aeg hiljem mahajäetuna.

Lavly Lepp hindas Eesti ja Rootsi riigi koostööd ülivõrretes. „Kriminaalmenetluse raames toimus aktiivne info vahetamine ja tõendite kogumine samaaegselt mõlemas riigis," lisas prokurör.

Keskkriminaalpolitsei komissar Ago Leisi sõnul läks teisipäeva õhtul toimunud politseioperatsioon plaanipäraselt ning Keskkriminaalpolitsei pidas kahtlusalused kinni. „Antud juhtumi raames on operatiivne infovahetus Eesti ja Rootsi õiguskaitseasutuste vahel käinud juba pikemat aega ning eilne oli selle edukas kulminatsioon."