Kui mujal mõistavad ­Peetri Pizza ruumide ­omanikud, et hinnas järele andmine on parem kui tühjad ­pinnad, siis Liivalaia 40 keldri eest nõuab linnaosa ikka 130 kr/m2.

Masu tõttu on pitsamüük kukkunud kuni poole võrra. Liivalaia restorani opereeriva firma Rendlo omanik Rannar Kaare ütleb, et on linnalt üritanud soodsamat hinda välja kaubelda pool aastat, kuid edutult. “Pankroti vältimiseks tuleb nüüd restoran kinni panna. Märtsi lõpuks on plats puhas,” ütleb 16 aastat samas kohas restorani pidanud mees.

Peetri Pizza kaubamärki omava firma Robinsoni Restoranid tegevjuht Madis Kinks leiab, et linn ei taipa olukorda kinnisvaraturul. “Küsida 19,5 aastat ausalt ja täpselt üüri maksnud firmalt tänases olukorras keldri eest 130 kr/m2 pole konstruktiivne. Samal ajal kui Tööstuse tänava restoranil on kokkulepe, et esimene poolaasta on üür null, makstakse ainult kommunaalarved,” ütleb ta.

Kesklinna asevanem Jüri Lump ütleb, et restorani ruumidele korraldati pakkumine alghinnaga 110 kr/m2, kuid rentnik polnud osalemisest huvitatud.

Selle hinnatasemega olevat praeguseks ikkagi uus huviline tekkinud.

Kaare ja Kinks loodavad ­siiski, et 10–15 aastat Stockmanni vastas pitsasid küpsetanud meistrid päris töötuks ei jää ning restoranile leitakse uued ja ehk paremadki ruumid mujal.