Täna hommikul röövis relvastatud kurjategija Tallinnas Mustamäel Cleopatra nimelist õnnemängusaali, saagiks paarkümmend tuhat krooni. Cleopatrat on tänavu röövitud viile korral.

Maski kandnud tundmatu mees sisenes Mustamäe teel 45 asuvasse Cleopatra õnnemängusaali kella 7 ajal, ähvardas sealset töötajat relvaga ja röövis kassast raha. "Esialgsetel andmetel sai kurjategija saagiks ligi 20.000 krooni. Röövi käigus keegi vigastada ei saanud ja kurjategijal õnnestus põgeneda," ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Rannajõe BNS-ile.

Kasiinorööviuudised on muutunud kahjuks sedavõrd sagedasteks, et vaevalt pikemalt tähelepanu pälvivad. Ent, kui vaadata aadressi Mustamäe tee 45 ning nime Cleopatra, siis...

...Eestis on tänavu toimunud paarkümmend kasiinoröövi, ent juba kolmas kord röövitakse Mustamäe teel asuvat Cleopatrat.

Ööle vastu 30. juunit röövis relvastatud ning maski kandnud sellest mängusaalist 30.000 krooni.

16. oktoobri varahommikul tungis Cleopatra õnnemängusaali maski ja kindaid kandnud mees, kes ähvardas klienditeenindajat tulirelvaga ja nõudis raha, saagiks ligi 30.000 krooni.

Tänavu 4. aprillil ründasid kaks seni tabamata röövlit Lasnamäel Ümera tänaval asuvat Cleopatra kasiinot, kust said saagiks ligi 200.000 krooni.

22. novembril tungis tundmatu mees laupäeva varahommikul kella 6.45 ajal Ümera tänaval asuvas Cleopatra kasiinos kallale õnnemängusaali töötajale, 33-aastasele naisele ja röövis kassast 32.000 krooni sularaha.

Arvestades, et Tallinnas(ja üldse Eestis) on vaid kolm Cleopatra nimelist mängusaali, tuleb nentida, et hämmastavalt sageli satuvad röövlid just seda kasiinot külastama.

Pehmelt öeldes, hull lugu.

Eesti hasartmängude korraldajate liidu juht Tõnis Rüütel, ütleb, et Celopatrat esindas seni Raul Reinsalu, kes sel suvel lahkus kasiinofirmast. Nüüd esindab firmat Igor Sumaroki nimeline ärimees. „Tore vene mees, räägib eesti keelt."

Tõepoolest, 2007. aasta kevadel loodud Casino Cleopatra asutajaiks on CKE CityKinnisvara Ekspert OÜ ja OÜ Varaconsulting.

Praegused omanikud on Varaconsulting (osanik Artur Veide, asutajad Veide ja Igor Sumarok) Nordland Travel OÜ (omanikud Helen ja Janic Noorkõiv) ja OÜ Ühiskodu (omanik Igor Sumarok).

Firma mullune käive oli 14,6 miljonit krooni, puhaskasum 189 000 krooni.

Sumaroki nime tagant leiab äriregistrist mitmeid huvitavaid ettevõtmisi - mainitud kasiinoärist alates kuni omanimelise pankrotihalduri büroo, õigusbüroo, Ida-Virumaa elanike õiguste kaitse liidu ja veel mitme põhiliselt Ida-Virus tegutseva asutusega lõpetades.

Härra Sumarok ei soovi talle kuuluva kasiino järjekordse röövi kohta mitte midagi öelda. "Midagi ei ole teha. Rööviti. Ma ei taha sellest rääkida. Küsige Eest Hasartmängude Korraldajate Liidust härra Rüütlilt kommentaari," soovitab ta.

"Mis mul siin öelda. Käed vajuvad rüppe, kui järjekordset kasiinoröövi uudist kuulen," märgib Rüütel. Tema teada on politsei ja kasiinooperaatorid asunud tegema päris tihedat koostööd, ehkki kumbki sellest suurt rääkida ei taha. Kui oktoobrikuus oli kasiinoröövide osas rahulik, siis tundus, et ju see on selle koostöö vili. Aga nüüd, justkui näkku irvitamiseks, on röövide laine uue hooga tagasi.

Rüütli arvates ei maksa niivõrd vaadata seda, miks just Cleopatra nii sageli rööviohvriks on langenud. Pigem on küsimus piirkonnas. Enamik rööve toimub nö "mägedel". "Ju on seal siis kergem pärast röövi kaduda kui kesklinnas," osutab Rüütel.

Kliki kaardil Cleopatra logole