Üks väidetav kuriteoohver on Jordaania firma AL-Jubail Industrial Development. Iraagi valitsus tellis sellelt firmalt 2007. aastal tuhat tonni keemiatööstuses kasutatava seebikivi helbeid. Jordaania firma esindaja Wael Karadsheh ütles Ekspressile, et ta otsustas kauba hankida Eestist, Lawrence’i firmalt Navaro Haldus, kelle kontole Swedbankis laekus Jordaaniast ka ligi 590 000 euro suurune ettemaks. Aga kaup, nagu väidab Karadsheh, jäi saamata ja Lawrence on ärimehe sõnul petis.

Karadsheh süüdistab Swedbanki “pettuse läbi laskmises” (sest pank väljastas Lawrence’ile raha võltsitud dokumentide alusel) ning Eesti prokuratuuri abituses õigluse jalule seadmisel. “Lawrence on ikka veel vaba mees. Kuid minu äri on laostunud, minu firma on mustas nimekirjas,” kurdab Karadsheh.

Põhja ringkonnaprokurör Vallo Kariler kinnitas Ekspressile, et briti kodanik on kahtlustatav kelmuses ning ta on üle kuulatud. Kariler põhjendab menetluse venimist asjaoluga, et prokuratuur pole saanud vastuseid Hiinasse ja Suurbritanniasse tehtud õigusabipalvetele. Vahepeal oli koguni kaalumisel kriminaalmenetluse üle andmine Venemaale.

Swedbankile prokurör Karileril etteheiteid pole. Prokuröri sõnul väljastas pank Lawrence’ile raha küll võltsitud dokumentide alusel, aga heas usus.