Umbes 175 miljoni eurone tehing toimus juba mullu suvel, kuid seda hoiti saladuses.

Park Place’i nime all tuntud villa asub Londonist umbes 50 kilomeetri kaugusel, Thamesi jõe äärses Henleys.

Prantsuse-itaalia stiilis maja ehitati 300 aastat tagasi. Park Place on kuulunud nii Briti kuningliku perekonna liikmetele kui ka suurärimeestele, näiteks Kreeka laevandusmagnaadile Yiannis Latsisele.

Majas on umbes 3000 ruutmeetrit elamispinda ning 27 magamistuba. Ümbrusest leiab kõik, mis tõeliselt jõukale inimesele eluks hädavajalik: kopteri maandumisplatsi, kaks golfiväljakut, tallid ja paadimaja. Loomulikult ei puudu paanikatuba, kuhu pererahvas saab häda korral sissetungijate eest varjuda.

Briti ajakirjanduse andmetel sai omanik kaasavaraks ka naissoost kummituse, keda on Park Place’is nähtud viimased paarsada aastat.

Villa uus peremees Andrei Borodin on järjekordne vene ülirikas, kes kodumaa tolmu jalgelt pühkinud. Möödunud aastal lahkus ta mõjuvõimsa Moskva Panga presidendi ametikohalt.

Nüüd uurivad Borodini tegevust Vene võimud, kes heidavad mehele ette hiiglaslike summade kantimist. Tänavu kevadel esitas Moskva taotluse Borodini väljaandmiseks, mida britid ei ole rahuldanud.

Borodinil leidub huvitavaid seoseid Eestiga. Esiteks omab Moskva Pank Tallinnas tütarfirmat – Krediidipanka.

Teiseks hankis Borodini parema käe Dmitri Akulinini perekond endale eelmisel aastal Eesti elamisload. Kui uskuda äriregistrile esitatud andmeid, peaks nad elama aga Londonis keset luksust redutavast bossist märksa tagasihoidlikumalt – kusagil Lasnamäel.