Ülimalt segase ülesehitusega pikas artiklis kirjutab Anna-Maria ajakirjanike tapmisest Putini Venemaal ja möönab siis, et Eestis võrreldaval arvul ajakirjanikke ei mõrvata, "kuid KGB mudel sobib siia päris ilusti. Sest "vaba" ja "sõltumatu" ajakirjandus tähendab lihtsalt isanda või valitseva partei jutu kirjapanemist, siis saad end ohutult tunda. Lihtsalt öeldes, suure arvu ajakirjanike jaoks on salaja tagatasku libistatav kroonisumma sisendiks, millest siis sünnib soosiv artikkel või ringhäälingusaade. Vangilaagreid pole tarviski, on cash ja ähvardused."

Avantüristlik neiu heietab Kesknädala stiilis sellest, et valitsev Reformierakond (kuhu "teadlane" omal ajal kuulus) on enam-vähem kõik meediaväljaanded ära sidunud. Kottida saab Rein Lang, kes keerab veel säilinud vaba ajakirjanduse kruvid enne valimisi seadustega koomale. "Mida Lang kardab? Isiklike skandaalide või rahaasjade lekkimist?" küsib Tartu Ülikooli poliitikaanalüütik.

Jutt lõppeb taas vihjega endistele KGB-meestele, kes on ajakirjanikeks maskeerunud PR-tegelaste tõelised peremehed ja teavad, kuidas manipuleerida avaliku arvamusega.

Baltic Timesi artikkel ja selle autorile teadlase staatuse andmine võib tähendada vaid nõndapalju, et Läti press avaldab rahapuudusel tont teab mida. Samas Timesi numbris kirjeldatakse värskeid pöördeid endise ajalehtede turuliidri Diena toimetuses. Nimelt määras omanik sinna 13. juulil uue peatoimetaja, Läti Rahvapartei ja Läti tee parteiga (juht Ainārs Šlesers) seotud Sergejs Ancupovsi. Artikkel "Läti vaba press koolemas" nendib, et Bonnieri kirjastus ilmselt siiski vassis ja ei müünud Dienat aasta tagasi mingile inglise pangale, vaid inglise panga varju kasutavatele Läti poliitikutele. 

Ajalehe Baltic Times omanik on endine Parexi panga asepresident, ameerika-juudi päritolu Gene Zolotarev.

PS! Anna-Maria Galojan on lõpetanud politoloogia eriala Tartu Ülikoolis. Ta oli ka magistrantuuris (aga ei suutnud seda lõpetada). Praegu ei ole Anna-Maria Galojan Tartu Ülikooliga seotud.