Nii see siiski pole.

Esiteks: ajalehes Eesti Ekspress trükiti artikkel pealkirjaga: „Ärkasin hommikul üles ja mõtlesin, et võiks täna Keskerakonda astuda”. Vaid Ekspress.ee veebiväljaandes sai sama lugu Kesknädalas mainitud pealkirja.

Teiseks, lehes ilmunud artikli lõpus on märge: „Pärast selle jutu läbilugemist ütles Tõnu Trubetsky, et see pole temalik - ta ei ava ennast monoloogi vormis. Seepärast olgu täpsustuseks öeldud, et ajakirjanik esitas vähemalt kümme suunavat küsimust, mille vastustest see tekst vormus - H.K.“ See tähendab Heidit Kaio sõnul, et ta vahetas Trubetskyga umbes 24 tundi e-kirju, kus artikli täistekst käis edasi ja tagasi. „Tema ettepanekul me muutsime loo algust, aga mitte ühte korda ei tulnud jutuks sotse või mõnd teist poliitilist liikumist puudutava osa muutmine. See kirjavahetus on loomulikult alles ja ka see, kuidas tekst muutus aja jooksul,“ ütles Kaio.

Kolmandaks on Heidit Kaio märkmetes Trubetsky jutt kirjas ja sealt nähtub, et ta kasutas sotside kohta sõna „värdjas” isegi kaks korda. Et tekst on intervjuu käigus kirjutatud, siis on käekiri päris hull, aga kirjas on nõnda:

„Valetajate vastu on. Sotsid on värdjad. Eesti sotsid, Saksamaa. Eesti värdjate ja s... Teevad IRLiga koostööd, et enda valelike vasakpoolsete väidete järgi ei saaks teha.”