Ka mina kardan natuke Tähismaasid. Olen 16aastase ajakirjanikukarjääri jooksul seisnud silmitsi püstoliga, saanud ähvardusi ja miljonitesse ulatuvaid kohtuhagisid ning talunud mõnikord kõva survet, aga esimene kord, kui ma kõhklema lõin, oli nende kurikuulsate blogipidajate puhul. Endise tähtajakirjaniku ja tema eksprokurörist naise käitumine on ebaadekvaatne ja ettearvamatu, mida olen ka oma nahal kogenud.

Mina olen üks viiest inimesest, kes tegid Andmekaitseinspektsiooni avalduse, et meie kohta avaldatud laim ja valed kustutataks. Viimati ilmus Inno ja Irja Kohvikus (I&I) läinud laupäeval postitus plaasterdatud kulmu kohta, millega "Pealtnägijas" esinesin. "Uskumatu lugu juhtus Mihkel Kärmasega, kes, nagu nägid mitmed tunnistajad, liputas Tallinna kesklinnas 21. kooli juures palja noksi väel. Ja väidetavalt lõi Mihkli kulmu sisse ühe väikse koolipoisi isa, kes seda pealt nägi."

Haava sain korvpallitrennis ja sel õnnetusel oli 10 tunnistajat, kuid I&I-d tõde ei huvita. See on viimane ja üldse mitte kõige räigem postitus minu kohta. Alles siis, kui ma Tähismaade (või nagu mõned nende ohvrid neid nimetavad, Tühismaade) hambusse sattusin, süvenesin nende blogisse ja loetu jahmatas mind sügavalt. Kommentaarid, mis põhjustasid paljuräägitud Vjatšeslav Leedo versus Delfi kohtuasja, on selle kõrval lapselalin.

Muuhulgas kirjutavad I&I, et president on "joodikunarts". "Tom, tunnista üles, et oled alkohoolik, maakeeli öelduna joodik," kõlab 4. mai postitus. "See, mis toimub seoses president Ilvesega, on täiesti ogar. Naine lööb kõrvalt üle aisa, kuna mees on ilmselt suurest joomisest impotent." Ning sissekanne lõpeb: "Ma soovitan sulle, Tom, mine ravile, või kui ei suuda, siis pane amet maha. Häbi on juba. Ja süda läheb pahaks. Kui Eesti president on joodikunarts."

See on vaid üks näide kümnetest. Ainuüksi viimase aja sissekannetes väidavad I&I, et Ansip peab armukest, EE väljaandja Luik on narkosõltlane, kadunud Lennart Meri ja presidendi nõunik Indrek Kannik on homod, Postimehe peatoimetaja Merit Kopli ja rahvastikuminister Urve Palo seksivad alluvatega. Tekste vürtsitavad hüüdnimed nagu Tom of Estland, Narko-Hans ja Pano-Palo ning tihti on juures mõnitav foto.

Loe artikli täisteksti paberlehest!