Uuringud näitavad, et inimesed, kes võtavad jõule kristliku tõsidusega ja suhtuvad pühadesse kui Jeesus Kristuse sünnipäeva, on õnnelikumad ja rahulolevamad kui need, kelle jaoks on jõulud vaid ostuhullus ja söögiorgia.

"Uuring näitab, et liiga palju materialismi surmab õnnetunde," ütleb USA Warwicki ülikooli psühholoog dr Stephen Joseph.

Realistlikud ootused perekondlikule kogunemisele.

Filmilik pereidüll on realistlik ootus ainult sel juhul, kui teie pere ka kogu aasta on kenasti läbi saanud. Inimesed ei muutu jõuluõhtul iseenesest paremaks - kui seda oodata, siis võib see kaasa tuua ärevustaseme tõusu. Mõnusa jõuluõhtu heaks tuleb suhete kallal tööd teha terve ülejäänud aasta.

Jaga kohustusi

Pole olemas perfektsete jõulude mudelit. Võta oma perekonda just sellisena, nagu see on, ega ta ei muutu. Enesekriitika on jõuluettevalmistustes kerge tekkima. Seegi on üks depressiooni tunnuseid. Sa ei pea kõikides poodides ise käima ja kõiki roogasid ise kokkama!

Ära joo ja ära söö end lõhki

Need on tüüpilised puhkusestessi maandajad, ent toovad rohkem kahju kui kasu. Alkohol on suures koguses depressiooni süvendaja, mitte leevandaja, ning kõva kõhutäis toob samuti kaasa tervisehädasid.

Siin ja praegu

Ära muretse liiga palju detailide pärast. Ela hetkele - siin ja praegu on püha öö.