Oli mees nimega Avo Viiol, kellele meeldis kangesti kasiinos käia. Aga selleks oli vaja raha, palju raha! „Egas midagi,“ mõtles Viiol ja võttis taskust kultuurkapitali krediitkaardi.
6,5 miljonit krooni hiljem avastati, et miskit nagu oleks puudu.

Kultuuriminister Signe Kivi kirjutas sellepeale peaminister Siim Kallasele lahkumispalve.
Hetkel dirigeerib kultuuriministeeriumi asemel Kunstiakadeemiat.

Mailis Reps – minister, kes kiitis Potjomkini küla Marimaal
haridus- ja teadusminister 2005 - 2007

Oli ministri tavaline reis Marimaale. Venemaa riigitelevisiooni Rossija näitas uudisteprogrammis Vesti õhtul lõiku, kus lugupeetud minister ütles: „Olen siin esimest päeva ja kõik, mida nägin, on väga suurepärane. Faktid, mida siin nägin, ja faktid, mida lugesin kodus, need pole kuigi sarnased.“
Eesti Ekspress avaldas selle järel memo sellestsamast kohtumisest, kus Reps muuhulgas eelnevale väitis, et „Vene haritlastel on Eestis raske olukord, neil pole võimalik saada emakeelset kõrgharidust ning nad on sunnitud lahkuma.“ Neid ja muid „pärle“ jagus kamaluga nii Repsil kui ta nõunikul Urve Läänemetsal edaspidigi.

Sellele järgnes umbusaldusavaldus Riigikogus, mis kukkus läbi.
Vene televisioon tõlgendas seda kui üldist heakskiitu Marimaal toimuvale ning kriitikat sealse olukorra kajastamise pihta Eesti meedias. Koju naasnuna esines Reps avaliku patukahetsusega, ning tõdes, et on langenud Vene propaganda ohvriks.

Muuhulgas on Reps silma jäänud a) Rimi veiniklaasi kampaaniakleepekate kinnitamisega keset riigikogu istungit b) laste sünnitamise-kasvatamisega, olles samal ajal täiskohaga poliitik ja c) käesoleva aasta suurima puudumiste arvuga riigikogus.

Kristiina Ojuland – minister, kes kaotas dokumente
välisminister 2002-2005

2005. aastal avastas Kaitsepolitsei, et välisministeeriumist on kadunud 91 salajast dokumenti. Otsi ja otsiti veelgi, aga kadund mis kadund.

Tollase välisministri Kristiina Ojulandi jaoks tegi asja keeruliseks fakt, et 2002. aasta jaanuaris ministriks saades andis ta allkirja, et on kõik ministeeriumi dokumendid, kaasa arvatud riigisaladused, üle võtnud ning nendega on kõik korras, sellega võttis ta oma eelkäijalt Toomas Hendrik Ilveselt üle vastutuse dokumentide eest. Selle peale tegi peaminister Juhan Parts Ojulandile ettepaneku tagasi astuda, millest viimane keeldus. Pärast seda laekus president Arnold Rüütli kirjakasti Juhan Partsi sulest Ojulandi tagandamisettepanek. Selle Rüütel rahuldas.

Hiljem keerutas jalga tantsusaates, nüüd istub Europarlamendis.

Ester Tuiksoo – minister, kes astus pange korteriostuga
põllumajandusminister 2004–2007

Poliitik, keda süüdisti altkäemaksus. Asi puudutas seost kahe teostamata jäänud kinnisvaratehingu vahel: põllumajandusministeeriumi uue maja ning Tuiksoo isikliku korteri otsing. Ester Tuiksoo asus elama maadevahetuse skandaaliga seotud ärimehe Tullio Libliku firmale kuuluvas 3-toalises korteris Tallinnas Tuvi tänaval.

Tuiksood kahtlustatakse tänase päevani isiklikes huvides tegutsemises ministeeriumile uue hoone valimisel.

Sellest kuust kuulub ta süda, poolehoid ja eelkõige nimi Keskerakonna nimistusse.
Lõõritas koostöös Mait Maltisega TV3-s saates „Laulud tähtedega“.

Maret Maripuu – minister, kes ei saanud puuetega inimestele toetust maksta
sotsiaalminister 2007 – 2009

Sunniti oma ametist lahkuma (tehniliselt lahkus küll ise), kui tuli avalikuks, et puuetega inimestele toetuse maksmise süsteemiga ei tulda toime. Kui skandaal juba mitmendat nädalat Reformierakonna toetust sõi, laskis valitsus kantsler Tapferi lahti, kuid see Maripuud ennast ei aidanud: Keskerakond esitas Maripuule umbusaldusavalduse, esiti jäi Maripuu ametisse vaid erakonnakaaslaste toele. Kuigi ta ütles, et „Jah, see on lubamatu, et see nii sai juhtuda.“ ja „Oluline on teha töökorralduses muutused, et sellised asjad ei saaks enam kunagi juhtuda.“. Ansipi valitsus sai verise haava.

Umbusaldushääletus ei läinud riigikogus küll läbi, ent… Maripuu kõndis ministeeriumist lõplikult välja eelmise aasta 23. veebruaril.

Urve Palo – minister, keda ei olnud vaja
portfellita rahvastikuminister 2007–2009

Minister Urve Palo volitused lõppesid 2009. aasta 21. mail ning uut sarnaste ülesannetega ministrit ametisse ei nimetatud. Rahvastikuministri ametikoha ülesanded jagati sotsiaal-, kultuuri-, regionaal- ning haridus- ja teadusministri vahel. Palo valitsemisaega jäävad nii ponksiöö rahutused kui ka Kanada külastuskäik, kuhu maksti kinni ka ajakirjanike sõidukulud.
Nüüd Viimsi abivallavanem. Keerutas just jalga tantsusaates.

Laine Jänes - minister, kes tahab parimat, aga välja tuleb...
kultuuriminister 2007 - ...

Laine Jänesest on natuke kahjugi. Ta on üliinnukas, ta püüab nii väga. Aga see pole klassijuhataja tund, see on valitsus, kus Jänes istub. Missugune on tema suurim prohmakas?

1) Laulukaare all oli võrdlemisi patriootlik meeleolu. Kõnepulti ronis rahvarõivas kultuuriminister, et pidada maha üks eriti hingestatud ja kõlavate sõnadega kõne. Laulukaare all kehitati õlgu. Seejärel keris Jänes käised üles ja teadustas, et nüüd laulame "Eesti lippu".

2) Ta vallandas täna "ränkadele juhtimisvigadele" viidates ametist ERSO dirktori Andres Siitani ja määras orkestri direktori kohusetäitjaks Eesti Filharmoonia kammerkoori direktori Anneli Undi. Siitan polevat kärpimisega piisavalt hästi hakkama saanud...

3) Kirjanikud omistasid kultuuriministeeriumile toetuse (igakülgse toetuse) jagamise valikute tõttu sordiministeeriumi nimetuse.

4) Laine Jänes vallandas ka Ilon Wiklandi Imedemaa direktori Rea Rausi.

5) jne.