20.oktoobril ilmunud loo „Kuidas munitsipaalpolitsei müüs mulle 1500 kroonise vabanduskirja!“ autor on kahjuks väga ühekülgselt väljendanud oma pahameelt Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti kohta. Autor on oma artiklis avaldanud ainult osa autori valduses olnud informatsioonist.
Loo autor sai augustis väärteoprotokolli, kus on kirjas menetlusaluse isiku õigused ja kohustused; teave, kuna ja kus võib tehtud otsusega tutvuda ja vastulause esitamise kord. Loo autor vastulauset ei esitanud ja otsusega tutvumas ei käinud. Kuna loo autor oli e-kirjavahetuses munitsipaalpolitsei ameti töötajaga oli ametnikul võimalik kodanikule vastu tulla ning väärteomenetluse otsus saadeti loo autorile e-kirja manusena. Selles valguses on väita, et loo autor ei olnud teadlik talle tehtud otsusest ning munitsipaalpolitsei tegi talle liiga, kohatu ja ebaprofessionaalne.

Monika Lestberg
peaspetsialist
Tallinna Munitsipaalpolitsei Amet

Mis ma kostan?

Esiteks faktid:
16.septembril 12:58 sain järgmise oma GMaili postkasti e-kirja, milles minu ees vabandati munitsipaalpolitsei kontrollgrupi tegevuse tõttu. Selles meilis EI MAININUD Madis Peri poole sõnagagi midagi trahvi määramisest.

Tere!

Täname, et informeerisite meid Teiega toimunud vahejuhtumist ühistranspordis. Viime kontrollgruppidega sageli, hommikuti enne vahetuse algust, läbi instruktaaže, mille ühe osana tuletatakse neile meelde ka viisakat käitumist klientidega . Vestlesime tõsiselt antud vahejuhtumist ka Teid kontrollinud kontrollgrupiga ning loodame, et edaspidi käituvad nad korrektselt. Meiepoolsed vabandused selle ebameeldiva vahejuhtumi tõttu ning loodame, et tulevased kokkupuuted meie kontrolliinspektoritega mööduvad meeldivamas õhkkonnas ja inimlikumalt.

Lugupidamisega

Madis Peri
Kontrolliosakonna juhataja
Tallinna Munitsipaalpolitsei Amet

Olin pärast kirja saamist rõõmus, sest arvasin, et jant munitsipaalpolitseiga on minu jaoks lõppenud. Sel päeval ma enam oma GMaili postkasti ei vaadanud. Aga asjatult, sest nagu nüüd tuleb välja, saatis kolm tundi hiljem kell 16:13 keegi Jana Morozova mulle e-maili trahviotsusega

Käesolevaga saadame kohtuvälise menetleja otsuse väärteoasjas nr 029358
Otsus lisatud manusena

Palun vastust otsuse kättesaamise kohta.

Lugupidamisega

Jana Morozova
kontrolliosakonna vaneminspektor
Tallinna munitsipaalpolitsei amet
Tel. 6619862

Seda e-kirja lugesin ma esimest korda 21.oktoobril, siis kui Munitsipaalpolitsei pressiosakond oli hakanud rabelema.

Hetkeseis on järgmine:

Ma pean tasuma 900 krooni trahvi selle eest, et takistasin ametiisiku tööd. Lisaks 540 krooni kohtutäiturile, kuna ma ei tulnud selle peale, et Mupo võib mulle koos vabanduskirjaga ka trahvi väänata.

Mida teha edasi?

PS! Mupo pressiesindaja õigustab kontrolliosakonna juhataja Madis Peri küsimustele mittevastamist asjaoluga, et nad ei teadnud, et neile helistab ajakirjanik. Munitsipaalpolitsei poliitika olevat selline, et ajakirjanikele vastatakse kiiremini kui lihtkodanikele.
___________________________________________________________________

Viimane kommentaar

Valmis loo saatsime Mupo kommunikatsioonispetsialistile Monika Lestbergile ja saime järgmise vastuse:

Kahjuks on selles artiklis segamini aetud kirjadele vastamise ja väärteomenetluse läbiviimise kord. Selgitasime toimetajale saadetud kirjas, et kodaniku kirjadele vastatakse vastavalt Eesti Vabariigis kehtivatele normidele (esimesel võimalusel või hiljemalt 30 päeva jooksul) ning üldine tava (mitte ainult Tallinna Munitsipaalpolitsei Ametis) on ajakirjanike päringutele võimalikult operatiivselt vastata.

Lugupidamisega,
Monika Lestberg