Ent kui avalikkusele saatis Aivar Otsalt veel mingilgi määral diplomaatilisi signaale, siis salamisi toimetas ta oma rivaali suhtes palju alatumate võtete abil.

Kui mai alguses vahistati mitu Lõuna prefektuuri Tartu kriminaalosakonna ametnikku, andis prefekt Kohv teleintervjuus kõuehäälse hoiatuse: „Karistamata ei jää keegi ja ka kõrged pagunid ei päästa kedagi."

Tähelepaneliku kuulaja jaoks oli juba siis peaaegu selge, keda Kohv silmas pidas. Tartu kriminaalpolitseinike vahistamise tagamaade ühe tegeliku versioonina (sest kes uskus, et kogenud ja hinnatud politseinikud tänapäeval informaatoreile mõeldud "jakobsone" lihtlabaselt taskusse topivad) kerkis üles kirgliku jahimehe Aivar Otsalti tellimus ehk jaht ei kellegi muu kui Tarmo Kohvi skalbile.

Versioon, mida oli sedavõrd raske uskuda, et see näis võimatuna ja ammugi trükikõlbmatuna, kõlas nii:

Otsalti tellimusel alustas tema ammune favoriit, keskhariduse puudumisele vaatamata Lõuna prefektuuris pikka aega töötanud ja säravat karjääri teinud Janek Prits ning tema vahetud alluvad, keda ka nn „karistuskomandoks" kutsuti, prefekt Kohvi kohta diskrediteeriva info kogumist. Tähendas see siis isiku varjatud jälgimist - kus prefektihärra ööbib, kellega kohtub, tema kõne-eristuste tellimist või võimaliku seaduserikkumiseni provotseerimist, oli muidugi võimatu ära arvata.

Ekspressile on räägitud, et mõni aasta tagasi organiseeris Prits ühe endise kriminaalpolitseiniku töölt kõrvaldamise sel moel, et mees kutsuti peole, tarvitati kõvasti alkoholi ja kui kolleeg peolt lahkus, olid talle juba vastu kutsutud liikluspolitseinikud...

Ent õnn soosib tugevaid. Prefekt Kohv sai tema vastasest vandenõust teada ja andis halastamatu vastulöögi, mis seisnes komissaride Janek Pritsi ja Margus Ratniku, juhtivinspektorite Veikko Vulfi, Margus Ootsingu ja Aivo Filippovi ning vaneminspektor Anneli Naadeli töölt kõrvaldamises ning neile kuriteokahtlustuse esitamises. Mis omakorda oli alles algus...

Üks uurimise käiguga kursis olev inimene rääkis, et nädalapäevad tagasi toimunud Janek Pritsi ülekuulamine olevat kestnud ligi kuus tundi. On selge, et inimest, kes võimudega koostööd ei tee, ei ole mõtet nii kaua üle kuulata. Sestap oli pärast Pritsi ülekuulamist küsimus, kes on järgmine. Ja millal.