Linateose tegevus toimub I maailmasõja ajal, 1914. aasta suvel. 13-aastane Oda Schaefer lahkub Berliinist oma pere ja baltisaksa aadlike juurde Eestisse. Schaeferite perekonna kodu kujutab endast suurt neoklassitsistlikus stiilis mõisa, mis asub jalgupidi meres.
Oda kirurgist isa Ebbo näeb oma tütres pigem ennast, kuid Oda tunnetab, et huvi teaduse vastu on ainuke asi, mis teda ja isa ühendab.
Ühel päeval perepiknikul olles läheb Oda hulkuma ja avastab raskesti haavatud Eesti soost revolutsionääri, kelle ta oma isa laborisse toimetab ja terveks ravib. Meest ravides ja teda pööningul varjates kasvavad nad koos, üks liiga noor armastuse jaoks ja teine liiga noor sõja jaoks. Schnaps on ülikoolis käinud mees, oskab saksa keelt, ja juhatab noore, samuti kirjutamishuvilise neiu nägema elu teise nurga alt, kui too senini vaadanud on. Samal ajal kui häärberi allkorrusel susiseb armastuskolmnurk Oda isa, tolle uue naise ja mõisavalitseja vahel.

Filmivõtete tarbeks ehitati Varbla vallas asuvasse Matsi randa võimas mõisamakett.

Ühes peaosas näeb Eesti näitlejat Tambet Tuisku, kõrvalosades teevad kaasa mitmed kodumaised näitlejad.

Filmi režissöör ja stsenaariumi autor on sakslane Chris Kraus.

10.-19. septembrini toimuv Toronto Rahvusvaheline Filmifestival tõotab filmiarmastajatele kujuneda tõeliseks maiuspalaks: "Slumdog Millionaire`i" ja "Trainspottingu" lavastaja Danny Boyle näitab oma uusimat filmi "127 hours", vanameister Clint Eastwood aga oma värsket teost "Hereafter".