Sisulises mõttes täiesti ajuvaba ja suures osas loogikata märulikomöödia “Nagu öö ja päev” paistab seevastu eriti eredalt, ja mitte ainult tänu sagedastele päikselistele tegevuspaikadele (üksik troopikasaar või soe Hispaania, valik on teie!).

Sisu – kui see on selle filmi puhul üldse oluline – kujutab üht vaat et ülivõimetega, aga pealtnäha vaimselt ära keeranud eriagenti (tänu oma pikaaegsele saientoloogiakogemusele hullumeelsusega kursis olev Tom Cruise), kes on lavastatud süüdi revolutsioonilise imeseadeldise napsamises. Nüüd peab ta oma nime puhtaks pesema, põgenedes pahade eest.

Miks tema vaen­la­sed meest suvalisel tänaval ei kõrvalda ja kasutavad selle jaoks hoopis lennukitäit palgamõrvareid? Vahet pole! Miks vaenlaste kuulid kunagi märki ei taba? Suva! Miks meie kangelased ei taju kordagi olukorra tõsidust? Ükskõik! Selle teadlikult ebarealistlikku joont hoidva filmi puhul on igasugune ajutöö sootuks vastunäidustatud. Kuid ärge võtke seda kui suurt puudust: üle võlli madinastseenid, peategelaste hea omavaheline klapp ja entusiasm, eksootilised võttepaigad, üleüldine soe toon ja see kirjeldamatu miski tagavad tempoka suvemeelelahutuse. Raske tööpäeva lõpetuseks pea ideaalne.

Kinodes 2. juulist